Skicka alla på solsemester

Se det från den ljusa sidan
Det finns ju ändå något fint i alla situationer. Det är bara en fråga om hur svårt det är att lyckas se det fina. Ibland är det ju nästintill omöjligt helt ärligt och ibland kan man inte se något annat än det fina. 

En situation man kan vara i där det är väldigt svårt att se det fina och positiva är när man drabbas av sjukdom. Det spelar inte egentligen någon roll om det är cancer man har drabbats av eller om det är en rejäl förkylning. För i stunden är det samma, man känner att man är döende. 

En situation som kan göra det ännu svårare att se det fina är om ens barn drabbas av sjukdom. Min dotter har svår barnreumatism, och det är ju självklart fruktansvärt och det finns ju inget fint i själva sjukdomen. Men en sak som är fin är att se hur alla läkare och samhället hjälper henne. Det kan vara allt ifrån handledsskydd, till gratis sjukvård till rehabliteringsresor. Vi åker på en om året och jag tror att det är hennes höjdpunkt varje år. Hon älskar att resa och upptäcka nya saker, men hon kan inte lämna Sverige så ofta eftersom att hon är beroende av sjukvården  och regelbundna besök hos sina läkare. Dessutom är det så så bra för henne att vara i solljuset och värmen som finns utomlands. Helt ärligt tror jag att det är den bästa medicinen, i alla fall när den mixas med hennes andra mediciner.  'Jag tror nästan att det är bra för alla som bor i Sverige att vara i solen, det är nästan som att hela landets befolkning borde skickas iväg på rehabliteringsresor en gång om året. Mitt i vintern helst. Undrar hur det skulle påverka vår kultur, jag skulle gissa att den skulle påverkas endast till det bättre.